Marta Cerdà Alimbau

SANTFELIX-3
Poster
Sant Fèlix

Saint Felix (Sant Fèlix) is the patron saint of Vilafranca del Penedès, the town were I grew up. It is traditional that every year a different local artist draws a portrait of him for the festival that takes place at the end of August. Don't miss it if you're around: www.festamajorvilafranca.cat

For those who speak catalan, here's a part of the original text that goes next to it. It that can't be translated properly due to the paronomasia in it:

"Un matí de gener, vaig rebre una trucada. Era vigília de Reis, a Barcelona, cap a les 9. Entre lleganyes i mandrosa, des del llit, vaig despenjar. Sí? Hola, Marta, sóc el Ricard Bosch, l’administrador. El divendres anterior havien forçat la porta de l’estudi, i havia estat parlant amb l’administrador de la finca perquè vinguessin a arreglar la porta. Aquell cap de setmana, però, l’estudi s’havia de quedar amb la porta a mig arreglar, fins dimarts. Quin administrador? Què ha passat? De Vilafranca. Res, volíem parlar amb tu. De Vilafranca? No sabia que l’administrador fos de Vilafranca... Què ha passat?!? Silenci. Sí, els administradors de la Festa Major! Oh!!!! 

Aquell dimarts vaig començar a pensar-hi. Vaig trucar a la Mireia Sàbat, administradora de l'any passat, per anar a visitar el sant a casa seva. I quan finalment era allà amb ell, quan me’l mirava, era com veure’ns a tots. Em veia a mi, veia la família, veia els amics, veia totes aquelles cares conegudes, i desprenia una olor de festa, d'humanitat, d’alegria. I allà vaig arrodonir la idea de fer una estampa d’un Fèlix que es desdibuixés, que es dissolgués, que es desordenés, que formés part d’un tot, i que tot formés part d’ell. 

I només els vilafranquins seríem capaços de desxifrar entre les formes el sant. I només els vilafranquins sospitaríem que Fleix és un error tipogràfic. Perquè igual que un fleix abraça la bóta i la subjecta i l’aglutina, i no deixa que se n’escapi ni una gota de vi, sant Fèlix ens uneix en un imaginari que defineix qui som i com volem ser.

Visca Sant Fèlix!"

Special thanks to Montse Raventós of the amazing Design Studio Ladyssenyadora for taking such good care of the printing.

  • Year: 2014
Previous
project
Next
project